Index     FAQ      Search

It is currently Fri Mar 24, 2017 1:07 am




Reply to topic  [ 4 posts ] 
 Lost all compression 
Author Message
 Post subject: Lost all compression
PostPosted: Tue Mar 14, 2017 5:34 pm 
Rovertech Kiloposter


Joined:
Sun May 30, 2010 4:07 pm
Posts:
1129
Started up the t16, ran great then oil seal on oil filter blew spraying oil everywhere.... now got no compression any body had this?. Was supposed to be quick cheap project now turning into a nightmare :cry:


Offline
  Profile Feedback  
 
 Post subject: Re: Lost all compression
PostPosted: Tue Mar 14, 2017 7:49 pm 
RT GOD

User avatar

Joined:
Tue Jul 21, 2009 5:09 pm
Posts:
8791
Location:
Newcastle
I'd check timing first.

_________________
ImageImage

Thread
viewtopic.php?f=10&t=121423


Offline
  Profile Feedback  
 
 Post subject: Re: Lost all compression
PostPosted: Tue Mar 14, 2017 9:21 pm 
Rovertech Kiloposter


Joined:
Sun May 30, 2010 4:07 pm
Posts:
1129
Timings still spot on , it literally spins over the speed of the starter, guess the heads coming off... if its damaged it's game over for this project


Offline
  Profile Feedback  
 
 Post subject: Re: Lost all compression
PostPosted: Wed Mar 15, 2017 6:20 pm 
Rovertech Veteran


Joined:
Sun May 18, 2003 12:32 pm
Posts:
587
Location:
Aylesbury, Bucks
hydraulic tappets empty?

_________________
NFR coupe turbo (garaged)
Mondeo ST TDCi Estate
Aqua blue pearl Corrado VR6 SOLD
Feedback thread


Offline
  Profile Feedback  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic  [ 4 posts ] 


 Who is online 

Users browsing this forum: MSNbot Media and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

 
Index  |  FAQ  |  Search

Content © Rovertech - Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group